Veelgestelde vragen

Vraag 1:
Kan ik, zonder het volgen van een DI opleiding, toegelaten worden tot het register?

Antwoord:
Nee, dit is niet mogelijk. Toelating is mogelijk voor iedereen die aantoonbaar (middels diploma's en certificering) beschikt over DI kennis.

Vraag 2:
Dien ik verplicht de permanente educatie van Avans+ te volgen om geregistreerd te blijven?
Antwoord:
Om geregistreerd te blijven is het noodzakelijk om uzelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied van Duurzame inzetbaarheid. Er wordt van u verwacht dat u jaarlijks 12 PE punten behaald. Deze kunt u behalen door het bestuderen van het op deze website beschikbare studiemateriaal (6 punten) en door het volgen van een PE sessie (2 punten per bijeenkomst). De door u gekozen onderwijsinstelling staat hierbij vrij. U kunt hiervoor gebruik maken van het programma voor permanente educatie van Avans+.

U kunt ook via andere kanalen PE punten behalen, bijvoorbeeld door het volgen/verzorgen van een relevante training/ workshop/cursus of het doen van publicaties. Om het bewijs daarvoor aan te leveren, kunt u een formulier opvragen via hrm-opleidingen@avansplus.nl. U ontvangt dan binnen 4 weken uitsluitsel over mogelijke toekenning van PE-punten.

Vraag 3:
Welke opleiding moet ik hebben gevolgd om de titel RCDI te mogen voeren?
Antwoord:
Om de RCDI titel te mogen voeren dient u te hebben voldaan aan een van de volgende criteria:

  • Diploma Register adviseur integraal gezondheidsmanagement + Permanente educatie programma 2015-2016 en 2016-2017 van Avans+ gevolgd.
  • Diploma Register adviseur duurzame inzetbaarheid.
  • Gecertificeerd Erkend risico adviseur (voldaan aan de eisen van het beroepsprofiel ERA specialisatie DI).

Wanneer u een gelijkwaardige opleiding hebt gevolgd, verzoek ik u contact op te nemen met Avans+. Zij kunnen beoordelen of u op basis van die opleiding de titel RCDI® mag voeren.

Vraag 4:
Wat zijn de kosten voor registratie in het RCDI -register?
Antwoord:
De kosten bedragen € 79,95 (excl. 21% BTW) per jaar.
Indien u deelneemt aan het programma Permanente Educatie RCDI van Avans+, zijn de kosten voor het register inbegrepen in de kosten voor de bijeenkomsten, zijnde € 595,-. Aanmelden voor het PE programma van Avans+ kan via: Inschrijven PE-programma.

Uw registratie wordt, tot wederopzegging, automatisch verlengd, steeds per 1 september. Het aanmelden voor de PE-bijeenkomsten van Avans+ dient u wel elk jaar opnieuw te doen. Voorafgaand aan elk studiejaar wordt u via het bij ons bekende mailadres geïnformeerd over het programma waarna u kunt beslissen of u via Avans+ de benodigde PE-punten verzamelt. Mocht u onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen, neem dan contact op met Avans+ via hrm-opleidingen@avansplus.nl.

Vraag 5:

Kan ik zelf mijn gegevens in het register wijzigen?

Antwoord: Nee, dat is niet mogelijk. Mail de wijziging naar hrm-opleidingen@avansplus.nl. Ook als u uitgeschreven wilt worden, dient u dat via de mail aan te geven.